Goede voornemens

naamloos

Hoe staat het met jou goede voornemens?

Inmiddels zijn we alweer 3 weken verder in het nieuwe jaar. Op 1 januari worden de goede voornemens uitgesproken en op 2 januari gaan we massaal aan de slag. Lijnen, stoppen met roken en meer bewegen staan volgens mij boven aan. De 1ste week is er geen loopband meer vrij op de sportschool en kopen we alleen nog maar gezonde producten. Maar eigenlijk gaat het daar al mis. We willen TE veel en TE snel. Helaas is dat altijd maar van korte duur. Want dat houden we niet vol. Geef jezelf de tijd om de levensstijl aan te passen. Ga ook niet als een gek sporten als je dat nog nooit hebt gedaan. Ga niet ineens 10 kilometer hardlopen. En geloof niet alles wat  je op internet leest. Ieder mens is anders en ” one size fits all ” bestaat niet.

Ook vraag ik mezelf af waarom dit alles op 2 januari moet gebeuren. Wil je niet altijd fit en gezond zijn. Of alle andere voornemens, zijn die niet altijd belangrijk? Want waarschijnlijk maak je ieder jaar weer dezelfde voornemens.

Maar hoe zorg je er nu voor dat je de goede voornemens wel vol blijft houden?!

Stel jezelf een realistisch doel. Neem de tijd om dit doel te behalen. Een halve marathon ren je niet in een paar weken. We worden niet in 1 maand slank. Laat je hiervoor goed adviseren. Of het haalbaar is, of het in je leven past, allemaal vragen die belangrijk zijn.

Zorg ervoor dat je goede voornemens geen nieuwe voornemens worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in: food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *