Gewokte witlof met appel, ei en gemarineerde kipfilet

gewokte witlof met appel, ei en kipfilet

” Gewokte witlof met appel, ei en gemarineerde kipfilet “

Witlof is een groenten die je zowel koud als warm kan eten. Mijn moeder maakte altijd koude witlof salade. Om niet altijd op hetzelfde uit te komen kocht ik weer eens witlof. Met de gedachte om de koude witlof salade van mijn moeder na te maken.Maar met dit weer had ik meer zin in warme witlof. Alleen dan niet de witlof rolletjes met ham en kaas verdronken in een sausje. Dus liet ik mijn inspiratie los op de witlof.

Witlof salade 1 persoon.

Wat heb je nodig:

  • 2 stronkjes witlof
  • 1/2 appel
  • 1 gekookt ei
  • scheutje olijfolie
  • scheutje ketjap
  • optie: 20 gram feta kaas en balsamico dressing

Hoe maak je het:

  1. snijd de witlof open en haal het middenstuk eruit
  2. snijd de witlof fijn
  3. snijd de 1/2 appel in blokjes
  4. verwarm een scheutje olijfolie in een wok pan
  5. voeg de witlof samen met de appel toe
  6. blus af met een scheutje ketjap
  7. prak het gekookte ei fijn en meng door de witlof met de appel

Gemarineerde kipfilet  1 persoon.

Wat heb je nodig:

  • 100 gram kipfilet
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 theelepel kipkruiden

Hoe maak je het:

  1.  snijd de kipfilet in repen
  2. leg ze 10 minuten in de ketjap
  3. voeg er de kipkruiden aan toe
  4. verwarm de airfryer 3 minuten op 175 graden
  5. leg er de kipfilet 15 minuten in
  6. je kan de kipfilet ook bakken in een pan
  7. of leg 25 minuten in een voorverwarmde oven

Leg de witlof met appel en ei op een bord. Leg er de kipfilet bovenop. Ik maakte het gehaal af met 20 gram feta kaas en balsamico dressing.

Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *