Pangasiusfilet met rookvlees in zoete paprika saus

pangasiusfilet-met-rookvlees

     Pangasiusfilet met rookvlees in zoete paprika saus

Een heerlijk licht hoofdgerecht wat perfect past in een gezond voedingspatroon. Het is eiwitrijk en laag in vetten. Ik bereidde de pangasiusfilet in de airfryer maar je kan ook de oven gebruiken.  Het rookvlees geeft de pangasius een licht zoute smaak. Het rookvlees word lekker knapperig in de airfryer. Door de zoete paprika eerst te roosteren komt de zoete smaak mooi naar boven. Met een beetje water pureer je in een handomdraai een zoet sausje voor bij de vis.

Wat heb je nodig:

1 persoon

  • 1 pangasiusfilet
  • 3 plakjes rookvlees
  • snufje viskruiden
  • 1/2 zoete punt paprika

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de airfryer 3 minuten voor op 175 graden. Of de oven 10 minuten op 175 graden
  2. Strooi een snufje viskruiden over de pangasiusfilet
  3. Rol er 3 plakjes rookvlees omheen
  4. Snijd de zoete punt paprika en reepjes
  5. Leg de vis en de zoete punt paprika 12 minuten in de airfryer op 175 graden. Of 25 minuten in een ovenschaal in de oven op 175 graden
  6. Doe de zoete punt paprika in een schaal met een scheutje water. Pureer tot een sausje. Het hoeft niet helemaal glad te zijn
  7. Leg het sausje op een bord en leg er de vis boven op

Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *