Pastinaak friet met tartaarsaus

pastinaak-friet-met-tartaarsaus

Pastinaak friet met tartaarsaus

Wie kent het niet?! Een grote puntzak vol met friet met een grote klodder mayonaise. Na het eten van zo’n puntzak met friet en mayonaise voel je je vaak schuldig en niet lekker door het hoge gehalte aan vet. Dat is met deze puntzak pastinaak friet voorbij. Pastinaak ook wel de vergeten groenten bevat 75kcal per 100 gram en maar 0,3 gram aan vet. Doordat ik het bereid in de airfryer komt er geen onnodig  vet bij kijken. Het word heerlijk knapperig zoals echte friet. Om het af te maken maakte ik een tartaarsaus van magere kwark. Ouderwets genieten, zonder je schuldig te voelen.

Wat heb je nodig:

  • 2 pastinaken
  • 1 theelepel kerrie poeder
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel olijfolie

Hoe maak je het

  1. Verwarm de airfryer 3 minuten op 175 graden
  2. Snijd de pastinaken in reepjes
  3. Doe de pastinaak in een grote bak
  4. Doe er de kruiden en olijfolie bij
  5. Meng goed door elkaar
  6. 20 minuten in de airfryer

Voor de tartaarsaus:

  • 1 eetlepel magere kwark
  • 1 theelepel bieslook
  • 2 theelepels kappertjes
  • snufje zout

Hoe maak je het:

  1. Doe de magere kwark in een kom
  2. Snijd de bieslook fijn en doe bij de magere kwark
  3. Snijd de kappertjes doormidden
  4. Meng samen met een snufje zout door de magere kwark met bieslook

Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *