Groenten pasta met kabeljauw

naamloos

Een bord vol pasta maar dan net even anders. Namelijk van 3 soorten groenten. De kabeljauw maakt het helemaal af. De kleuren combinatie vind ik ook altijd erg belangrijk en ook dat heeft dit gerecht. Het oog wil namelijk ook wat. Ik gaf het een lekkere pittige smaak door het gebruik van mosterd. Dit moet je gewoon een keer maken.

Wat heb je nodig:

Voor 2 personen

  • 1 grote courgette
  • 1/2 kilo winter peen
  • 2 pastinaken
  • 2 stukjes kabeljauw ( ik gebruikte verse )
  • olijfolie
  • pittige mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

Hoe maak je het:

  1. verwarm de 10 minuten voor op 160 graden
  2. leg de kabeljauw in een ovenschaal
  3. smeer in met pittige mosterd
  4. 1 theelepel Italiaanse kruiden erover
  5. besprenkel met wat olijfolie
  6. zet de kabeljauw 20 minuten in de oven
  7. maak met een spiraal snijden slierten van de courgette, winter peen en pastinaak
  8. fruit het teentje knoflook met olijfolie in een wok pan
  9. voeg de groenten pasta toe
  10. wok dit 5 minuten op laag vuur
  11. voeg eventueel een mespuntje pittige mosterd toe
  12. leg de groenten pasta op een bord
  13. haal de kabeljauw uit de oven en leg die hier op

Smakelijk eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *