Bloemkool rijst met kip kerrie

17155758_1777409705920787_5663998294215793160_n

Wie kent ze niet. De pakjes, zakjes en potten kip kerrie saus. Romig vet en zout van smaak. En laten we de witte plak rijst niet vergeten. Een paar flinke lepels rijst op je bord met een flinke soeplepel saus erop. Dat is hoe ik de kip kerrie herken. Dit eet ik zo al geen jaren meer. Dit moet ook op gezonde manier kunnen en ben met deze gedachte de keuken in gegaan. En dit lekker recept kwam daar uit. Gezond, lekker en snel klaar.

Wat heb je nodig: 2 personen

* 400 gram broccoli rijst
* 225 gram kipfilet
* 1 zoete punt paprika
* 3 lente ui
* 1 teentje knoflook
* 125 ml kookroom light
* kurkuma kruiden
* kerrie kruiden
* olijfolie

Hoe maak je het:
1. Snijd de kipfilet in blokjes
2. Snijd de zoete punt paprika en 2 lente ui fijn
3. Maak de knoflook fijn
4. Prak of snijd de bloemkool fijn. Dit kan je ook doen in een keukenmachine. Zorg dat het een korrelige structuur krijgt
5. Fruit de knoflook in 1 eetlepel olijfolie
6. Doe de kipfilet erbij en wok totdat de kipfilet gaar is
7. Voeg de zoete punt paprika, lente ui en de kookroom light toe
8. Doe een flinke eetlepel kurkuma kruiden en 2 theelepels kerrie kruiden bij het mengsel
9. Laat dit een paar minuten doorkoken
10. Bak een koekenpan en verhit 1 eetlepel olijfolie
11. Bak hier heel even de bloemkool in met 1 lente ui
12. Schep de bloemkool op en bord met een schep kip kerrie saus

Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *