Kwarktaart met bosvruchten

 

kwarktaart met bosvruchten

Wat heb je nodig:

8/10 personen

  • 1000gram magere kwark
  • 10 gelatine blaadjes
  • agave siroop
  • 150 ml water
  • 80 gram amandelmeel
  • 150  gram havermout
  • doosje bosvruchten ui de vriezer

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 180 graden. Meng de havermout, amandelmeel, water en 2 eetlepels agave siroop tot een deegbal. Ik nam een wat kleinere springvorm voor een mooi hoog resultaat, Bekleed de springvorm met bakpapier en verdeel het beslag over de bodem. Bak dit in 25 minuten gaar. Laat de bodem afkoelen.

Week de gelatine blaadjes een paar minuten in koud water. Los de blaadjes daarna op in een pannetje met een paar lepels kwark. Verwarm dit maar het hoeft niet te koken. Als de gelatine blaadjes opgelost zijn doe je de rest van de kwark samen met 2 eetlepels agavesiroop erbij. Meng even kort samen en schenk de kwark op de bodem. Laat dit 2 uur opstijven.

Laat de bosvruchten ontdooien. Haal de kwarktaart uit de koelkast en versier de taart met de bosvruchten. Een waar feestje zonder je schuldig te voelen.

Je kan natuurlijk lekker los gaan met de topping van de taart. Wat dacht je van appel met krentjes en kaneel of verse gebakken ananas.