Kwarktaart met pepernoten

¨15181530_1725283851133373_7440643666870117529_n

Wat heb je nodig:

8/10 personen

  • 1 pak cafe noir koekjes
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 150ml water
  • 500 gram magere kwark
  • 500 gram magere milde kwark vanille campina
  • 8 gelatine blaadjes
  • klein zakje pepernoten
  • 30gram pure chocolade 85%

Hoe maak je de taart:

Maak de koekjes fijn. Leg ze in een theedoek, vouw die dicht en ga er met een deegroller overheen. Smelt 1 eetlepels kokosolie en in pannetje en doe dat samen met de koekjes en een bak. Meng dit goed door elkaar en voeg beetje bij beetje het water toe. Zorg dat er een deegbal ontstaat. Neem een taartvorm en bedek de bodem met bakpapier. Leg daar de deegbal op en zorg dat de bodem van de taartvorm bedekt is. Druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet dit even in de koelkast.

Leg de gelatine blaadjes even in koud water zodat ze zacht kunnen worden. Los de blaadjes op door ze samen met een paar lepels kwark te verwarmen in een pannetje. Dit mag niet gaan komen maar de gelatine blaadjes moeten opgelost zijn. Als dat klaar is doe je alle kwark bij elkaar en meng je alles goed door elkaar. Neem de bodem uit de koelkast en giet daar het kwark beslag op. Laat dit 2 uur opstijven in de koelkast.

Haal de kwarktaart eruit en leg er pepernoten boven op. Smelt au bain marie de chocolade en giet met een lepel over de pepernoten heen. Zo blijven de pepernoten mooi op zijn plek liggen. Laat de chocolade heel even uitharden en dan is het tijd om aan te vallen. Want wie kan deze taart nu weerstaan.

Tip: ik voegde een paar druppeltjes rum aroma door de kwark