Laagjes parade met Skyr yoghurt, kersen en chocolade rijstwafel

 

 

skyr-toetje-close-up laagjes-parade-met-skyr-kersen-en-rijstwafel

Laagjes parade met Skyr yoghurt, kersen en chocolade rijstwafel

Bij een kerstdiner hoort een toetje. Maar dit hoeft niet altijd slecht en ongezond te zijn. Dit toetje is zelfs zo gezond dat je het op ieder moment van de dag kan eten. Door de vele eiwitten in de Skyr yoghurt is het perfect voor na het sporten. Maar het past ook zeker bij het kerstdiner. In de glaasjes zie je de mooie lagen van jam, Skyr yoghurt, kersen en chocolade rijstwafel . Je kan het vooraf maken zodat je het alleen nog maar uit de koelkast hoeft te pakken. Voor mij heeft dit toetje alles wat een toetje moet hebben. Zoet, fris, romig, crunchy en chocolade. En dat alles onder de 200kcal. Verzin nu nog maar eens een reden waarom jij dit niet gaat maken.

Wat heb je nodig:

Voor 1 persoon

  • 3 theelepels biologische aardbeien jam
  • 2 flinke eetlepels Skyr yoghurt
  • 5 kersen
  • 1/2 rijstwafel
  • 10 gram pure chocolade

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de pure chocolade au bain marie
  2. Breek de rijstwafel in stukjes en roer door de gesmolten chocolade
  3. Zet dit even in de koelkast
  4. Neem een glaasje en dan beginnen we met de laagjes
  5. Begin met 2 theelepels biologische aardbeien jam
  6. Dan 1 eetlepel Skyr yoghurt
  7. Snijd de kersen doormidden en versier ze over de Skyr yoghurt
  8. Daar doe je nog 1 eetlepel Skyr yoghurt op
  9. Haal de chocolade rijstwafel uit de koelkast en verdeel over de Skyr yoghurt
  10. Optioneel kan je het versieren met Skyr yoghurt door middel van een spuitzak
  11. Daar doe je nog 1 theelepel biologische aardbeien jam op

Smakelijk eten