10 tips om gezond en fit te blijven tijdens de vakantie

Ben je net zo lekker bezig, komt de vakantie eraan en dan gaat het mis. Voor de meeste herkenbaar. Met als gevolg dat je na de vakantie dubbel zo hard aan de bak moet. Maar het is niet nodig om 5 kilo zwaarder terug te komen van vakantie. Hierbij geef ik jullie 10 tips die ik zelf altijd hanteer.

 1. zorg zoveel mogelijk voor structuur

  Sta je dagelijks om 07:00 op, ga dan niet in de vakantie ineens uitslapen tot 10:00. Je zal je hierdoor minder fit voelen en dus ook minder zin om te bewegen.

 2. sla geen maaltijden over

  Op vakantie gebeurd het vaak dat je later aan het ontbijt zit waardoor de lunch overgeslagen word. Met als gevolg dat je om 16:00 een (ongezonde) snack bui krijgt.

 3. blijf bij je vertrouwde ontbijt

  Schiet niet ineens weken lang aan het stokbrood. Neem je ontbijtje zoals je dat thuis ook doet. Zo blijf je beter in je ritme en het scheelt je onwijs veel onnodige calorieën.

 4. neem gezonde tussendoortjes

  Waarom op vakantie geen fruit nemen als tussendoortje?! Zeker in het buitenland is het fruit erg lekker. Stop gezonde tussendoortjes in je tas.

 5. drink niet heel de dag door alcohol

  Je krijgt niet alleen heel veel extra calorieën binnen maar je gaat er ook ongezond door eten. Je krijgt veel meer zin in vette snacks.

 6. blijf in beweging

  Vakantie is er om even lekker bij te komen. Maar zorg dat je iedere dag minimaal 30 minuten in beweging bent. Er blijven nog genoeg uren over om te rusten.

 7. ga de omgeving verkennen.

  Je bent op een andere plek of zelfs in een ander land. Ga opzoek naar mooie wandelroutes of huur een fiets om de omgeving te verkennen.

 8. geniet van lokale specialiteiten

  Naar Italië en geen pizza? Dat kan niet. Op de dagen dat je wat ongezonder eet dan normaal, zorg dat je de rest van de dag gezond eet. Wissel het om de dag wat af.

 9. Ga op avontuur

  Probeer op vakantie eens iets nieuws. Je hebt de tijd dus ga op ontdekkingstocht. Ga eens surfen, zeilen, zwemmen ect.

 10. zorg voor gezond eten tijdens de reis

  Neem van huis uit gezond eten mee die je tijdens de reis kan eten. Zorg dat je niet afhankelijk bent van de tentjes onderweg. Vaak is het allemaal ongezond en ook nog eens erg duur.

En nog een gewone tip:

geniet van de vakantie!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *